Rondreizen

Als Me&San reizen hebben wij reeds meer dan 5 jaar ervaring in het organiseren en uitvoeren van allerlei vormen van kwaliteit rondreizen, bovendien kennen wij Turkije juist door onze lange ervaring en onze contacten als geen ander. Bent u van plan met uw bedrijf, schoolklas, sportvereniging of misschien gewoon uw vriendenclub een rondreis naar Turkije te ondernemen, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Uiteraard hebben wij ook voor de individuele vakantieganger een interessant aanbod aan rondreizen. U verblijft tijdens de rondreis in hotels met een goede kwaliteit. Turkije is voor westerse begrippen een goedkoop land, maar is met name in de kuststreken toch een modern land. Indien u met één van onze kwaliteit rondreizen Turkije in de binnenlanden bezoekt, zal u een totaal ander Turkije ervaren. Ook daar zoeken wij voor u een hotel of een appartement die uw vakantie waardig is. Ook uw vlucht naar Turkije wordt door ons volledig verzorgd. Desgewenst zorgen wij ook last minute voor u de juiste oplossing of maatwerk rondreizen Turkije.

Om voorbeeld te geven van een rondreis naar Turkije :

Rondreis istanbul
Een eerste bezoek aan de stad Istanbul is een overweldigende ervaring, de grootte van de stad, de vele bezienswaardigheden, restaurants en winkels, de mensen, de combinatie tussen een eeuwenoude cultuur en de westerse cultuur zullen u vrijwel zeker in eerste instantie beduusd achterlaten. Om u enig inzicht in de stad, zijn mensen en de bezienswaardigheden te geven heeft u de mogelijkheid om de dag na aankomst een fascinerende stadstour maken. Na het ontbijt vertrekt u naar het oude stadscentrum waar wij u langs de meest belangrijke bezienswaardigheden zullen voeren. Wij eindigen de ochtend in het voetgangersgebied bij Istiklal Caddesi waar u kort kennis maakt met een waanzinning “inkoopparadijs”. Vervolgens brengen wij u terug naar uw hotel waarna u dus na deze vogelvlucht van indrukken de rest van uw verblijf ter vrije besteding heeft.

Reis vanaf de nationale luchthaven van Brussel: Vluchten volgen bij Brussels Airport

5-daagse Rondreis naar Istanbul

Dag 1
Bij aankomst op de luchthaven van Istanbul, wordt u hartelijk welkom geheten door uw reisleider, vervolgens wordt u naar uw hotel in Istanbul gebracht voor de overnachting.

Dag 2
Vandaag begint uw sprookjesachtige tocht door Istanbul. U bezoekt als eerste de Blauwe Moskee; de enige moskee ter wereld die 6 minaretten heeft. Na dit imposante monument van de Islam brengt u een bezoek aan het fameuze Topkapi paleis, residentie van de vroegere Sultans, vanwaar u tevens een overweldigend uitzicht heeft over de Zee van Marmara en de Gouden Hoorn. Na de lunch vervolgen bezoeken we het Hippodromplein met haar vele monumenten, kiosken, barretjes in Ottomaanse stijl en sfeervolle verlichting. Het meest antieke monument is zonder twijfel de Obelisk van Theodosius dat 25 meter hoog is. Als laatste bezoeken wij de Grote Bazaar met zijn talrijke steegjes en winkeltjes, u zult zich verwonderen over alles wat u hier kunt kopen. De avond brengen wij door in een van de vele visrestaurants aan de boulevard van Kumkapi

Dag 3
Na het ontbijt vertrekken wij naar de Suleymaniye moskee Deze imposante moskee is gebouwd in de zestiende eeuw door de grote Sinan. Dit bouwwerk is indrukwekkend door haar grootse afmetingen. Daarna vervolgen wij onze weg naar de Gouden Hoorn, deze baai van de rivier de Bosporus vormde in vroegere tijden de veilige natuurlijke haven van Constantinopel. Aansluitend bezoeken wij de Egyptische bazaar ook wel bekend als de kruidenbazaar, de kleuren en geuren op deze plek zijn overweldigend. Na de lunch eindigen wij deze dag met een bezoek aan een ander monumentaal bouwwerk , de Aya Sofia, deze kerk vertegenwoordigde 1400 jaar lang zowel de christelijke als de islamitische wereld en is heden ten dage in gebruik als museum.

Dag 4
Vrije besteding

Dag 5
Helaas zit deze indrukwekkende reis er op. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.