Pelgrimreis

Het begin van het christendom in Turkije ligt bij de apostel Paulus, die zijn zendingsreizen maakte door het toenmalige Klein-Azië. Veel mensen maken nu nog steeds de ‘Paulusreizen’ naar vooral het westelijke deel van Turkije, waar ook zon en zee een aantrekkelijke ingrediënten vormen voor een prettige vakantie met Me&San Reizen.
Ook Ankara, de huidige hoofdstad, gelegen in centraal Anatolië, werd al door Paulus bereikt: deze stad ligt in Galatië.De zeven gemeenten uit de Openbaring van Johannes zijn eveneens in Turkije te vinden. Een deel van het tweestromenland Mesopotamië bevindt zich in zuidoost Turkije (en noord-Irak, ofwel een deel van Koerdistan), tussen de Eufraat (Firat) en de Tigris (Dicle). Hier zou ook het paradijs zich bevonden hebben.

U kunt ook door middel van een pelgrimreis naar Turkije bezoek brengen aan :

  • Ark van Noach ( Ararat)
  • Woonplaats van Abraham ( Harran)
  • Graf van Heilige Maria ( Bulbuldag)
  • Graf van de heilige Sint Nicolaas ( Demre)
  • Talloze kerken bijna in hele Turkije
  • Aya Sofia ( istanbul)
  • Ondergrondse kerken ( Urgup)

Een voorbeeld van een reis:

In de voetsporen van Paulus

Over Romeinse wegen

De Saint Paul Trail is genoemd naar de heilige Paulus die, nadat hij `het licht’ had gezien, als eerste missionaris het christendom verspreidde in het afgelegen Taurusgebergte. Zeker is dat hij de oude Romeinse route, de Pax Romana, tussen Perge en Adada volgde. De `Trail’ rijgt eeuwenoude Romeinse wegen, bosbouwwegen en Ottomaanse handelswegen aaneen tot een schitterende route die geheel door het Turkse binnenland loopt. De reis start in Antalya waar u een nacht verblijft in het oude deel van de stad. Daarna bezoekt u Perge, een van de best bewaarde Romeinse steden in Turkije en het Kursunlu natuurreservaat met haar fraaie watervallen. De volgende dagen gaat u het dunbevolkte binnenland in en volgt een pad door de ongekend ruige en doodstille Yazli Canyon. U overnacht in het kleine plaatsje Sutculer waar van alles te krijgen is. De wandeling naar Adada volgt de sporen van Paulus over een prachtig bewaard gebleven Romeinse weg. Adada was eens een rijke Romeinse stad waarvan nog veel resten te bewonderen zijn zoals een badhuis en een theater. Het is een vreemde ervaring om hier in het verlaten landschap temidden van deze overblijfselen te lopen. De wandeling van Sipahiler naar Serpil voert eerst over spectaculaire kalkheuvels en eikenbossen om vervolgens af te dalen naar het gehuchtje Serpil. Wellicht ziet u onderweg de paarden die hier in halfwilde staat leven. Een laatste wandeling voert u door unieke eiken- en cederbossen waarvan in het voorjaar de bodem bedekt is met een tapijt van wilde bloemen. Een flinke klim brengt u tot een hoogte van 2100 m waar u een prachtig uitzicht heeft op het Kovada meer.